SİZE DOĞADA OLMANIN VERDİĞİ MUTLULUĞU VEREMEYİZ AMA DOĞANIN SUNDUĞU MUCİZELERİ VEREBİLİRİZ.
Ecz.Kenan Alpay
HERBADERMLERİN
BENZERSİZ ETKİSİNİN
KAYNAĞI
ÖZENLE, BİLGİYLE
FORMULE EDİYORUZ
comfrey

ALLANTOIN:

Allantoin çok çeşitli kozmetik ürünlerinde kullanılan doğal bir maddedir. Karakafes bitkisinden elde edilen özdür. Allantoin yaygın olarak nemlendirici yetenekleri ve peeling özellikleri ile bilinir. Cilt irritasyonlarında iyileşmeyi hızlandırıcı olarak kullanılır.

almond

ALMOND OIL:

Haricen, yumuşatıcı, yara tedavi edici, yanıkları iyileştirici bir yağdır. Badem yağı saçları güçlendirdiği için saça da uygulanabilen yağdır. Besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak saç ve cilt bakımında kullanılmaktadır.

aloevera

ALOE VERA (ALOE BARBADENSIS)

Şifacı olarak bilinen bir bitkidir. Yaraların iyileşmesini hızlandırırken yara izi oluşumunu engeller. Cildi nemlendirir, yatıştırır, cildin oksijeni kullanma yeteneğini artırır, tahriş ve şişlikleri azaltır. Güneş koruyucu ürünlerin etkinliğini artırma özelliği ile de tercih edilir.

aminoasitler

AMİNO ASİTLER:

Amino asitler proteinlerin yapı taşları, vücutta bulunan tüm proteinlerin temel bileşenleridir, Amino asitlerin bir kısmı vücut tarafından sentezlenebilirken, bir kısmı olan esansiyel amino asitler dışardan alınmak zorundadır. Cilt bakım ürünlerinde, aminoasitler, su-bağlayıcı maddeler olarak hareket ederek antioksidan ve tahriş giderici ve yara iyileştirici özellikler gösterirler. Sert hava şartlarında bile cildinizi güçlendirerek, nem tutma kabiliyetini artırırlar.

angelica

ANGELICA EXTRACT:

Antioksidan Angelica bitkisinin kökleri ve yaprakları, güçlü anti-bakteriyel ve antiseptik etki gösteren uçucu yağlar içerir. Bu özelliği nedeniyle akne, tıkanmış gözenekler gibi cilt sorunlarında tercih edilir. Angelica ayrıca kan dolaşımını artırır ve cildi dolgunlaştırıcı ve kırışıklıkları azaltıcı etki gösterir. Cildin nem kapasitesini artırır, pürüzsüz ve aydınlık bir görünüm kazandırır.

argan

ARGAN OIL: (ARGAN YAĞI)

Argan Yağı Fas'ta yetişen endemik argan ağacının, tohumlarından elde edilir. Cilt için sağladığı yararlar dünya çapında bilinmekte ve kullanılmaktadır. Yapısında cildin rejerenarasyonu için pek çok bileşim bulunur. Argan yağı saç bakımı için son derece faydalıdır. Matlaşmış hasarlı saçları onarır ve olağanüstü parlaklık sağlar.

beeswax

BEESWAX (BALMUMU)

Cildin gözeneklerini tıkamadan nem kapasitesini artırır, koruyucu bir bariyer oluşturur. Ayrıca cilt üzerinde ipeksi bir doku bırakır.

centella

CENTELLA

Geleneksel Çin tıbbında yara ve yanıkları iyileştirmekte kullanılır. Cilt hasarlarına ve çatlaklarına karşı etki gösterir.

glycerin

GLYCERIN

Bitkisel gliserin, kozmetiklerde yaygın olarak kullanılan bir nemlendiricidir. Cilde su çekme ve cildin nem tutma kapasitesini artırma gibi pozitif özellikleri vardır. Gliserin ile cilt, çok daha uzun süre nemli kalır.

grape

GRAPE SEED EXTRACT:

Grape Seed Extract, antioksidantlarca çok zengin bileşenleri ile serbest radikallere karşı savaşır, cilt bariyerini güçlendirirerek nem kapasitesini artırır, kolajen ve elastin yapısını güçlendirir. Böylece, cildin daha genç ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

greentea

GREEN TEA EXTRACT:

Yeşil Çay özü serbest radikallerin yol açtığı hasarlarla mücadelede yardımcı, kateşinler olarak adlandırılan güçlü antioksidanlar içerir. Anti-inflamatuar özellikleri ile güneş hasarlarını engelleme özelliği vardır. Ayrıca yeşil çay ekstresi, cilt hücrelerini yenilemek, yara iyileşmesini hızlandırmak gibi özelliklere sahiptir. Sedef, rosacea ve aktinik keratoz dahil cilt sorunlarına karşı olumlu etkileri ile tanınır.

lavander

LAVANDER EXTRACT

Lavander bitkisi, antibakteriyel ve antiseptik özellikler gösteren bileşenler içerir. Lavanta yağı ayrıca kan dolaşımının hızlandırılmasını teşvik eder. Geleneksel olarak sivilce ve yaraların dezenfeksiyonunda ve iyileştirilmesinde kullanılır.

licorice

LICORICE

İyi bir nemlendiricidir. Ayrıca koyu cilt lekelerini azaltıcı etki gösteren bitkilerin en önemlisidir. Cilt tonunu dengeler, kırmızı ciltlerde iyileştirici olarak kullanılır.

b3

NİACİNAMİDE

B3 vitamini olarak bilinir. Suda çözünen vitamin grubundandır. Cilt bariyerini güçlendirici özellikte olup, cildin seramid seviyesinin artırılmasında, cildin nem kaybının engellenmesinde etkilidir. Ayrıca melanin sentezini inhibe eder, cilt renginin, kahverengi lekelerin açılmasını teşvik eder. B3 vitamini sivilce ve siyah noktalarla mücadelede etkilidir.

olive

OLIVE OIL

Zeytinyağı Kuru cildi canlandırır, kırışıklıkları azaltır. cildi yumuşatır. Çatlak ve kuru ayakları tedavide birebirdir. Saçları parlatır, tırnakları güzelleştirir ve güçlendirir.

b5

PANTENOL

Provitamin B5 olarakta bilinir. Suda çözünen bir vitamindir. Cildin üst tabakasına su çeker, cilt ve saçın nemini artırır. Ayrıca bir epitelizan olarak cilt yenilenmesini hızlandırır, kırışıklık ve ince çizgilerin görünümünü azaltır. Cildin üst tabakasını nemlendirdiği için, tırnak ve tırnak etleri için güçlendirici, düzeltici, yenileyici özellikleri vardır. Cilt tahrişlerinde ve güneş yanıklarında da iyileşmeyi hızlandırıcı etkisinden dolayı kullanılır.

phytosqualane

PHYTOSQUALANE

PhytoSqualane zeytinden elde edilen, yaygın olarak nemlendirici ve lipit düzenleyici özellikleri için çok tercih edilen özel bir yağdır. Cildin kendini yenileme yeteneğini artırma özelliklerine sahiptir. Böylece egzama, deri döküntüleri gibi cilt problemlerinde tercih edilir. Güneş hasarlarında ve aşırı kuru ciltlerde kullanılmıştır. Antibakteriyel özelliğe sahiptir.

pomegranate

POMEGRANATE EXTRACT

Nar özü, sıkılaştırıcı, anti-bakteriyel ve enflamatuvar özelliklere sahip olan süper bir anti-oksidandır. . Bu özelliği ile serbest radikaller ve yaşlanma belirtileri ile mücadele eder. Aynı zamanda, topik uygulamalarda çok iyi bir nemlendiricidir.

rosemary

ROSEMARY EXTRACT:

Biberiye (Rosmarinus officinalis) cildinizi nemlendirerek ve cilde zarar veren serbest radikaller ile mücadele ederek sağlıklı kolajen gelişimini destekleyen çok önemli bir bitkidir. Antibakteriyel, antifungal özellikleri ile antik çağlardan bu yana doğal ecza dolabında önemli bir rol oynamıştır. Ayrıca biberiye yağı kan dolaşımını hızlandırıcı rol oynar.

sodium

SODYUM LAKTAT

Sodyum laktat cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak cilt nemini ve süresini daha da artırmak için kullanılır. Sert ve kuru iklimlerde cildin korunmasına yardımcıdır.

sugar

SUGAR CANE EXTRACT

AHA'lar soft peeling özelliği ile cilt yaşlanmasına karşı koruyucu ve yenileyici en önemli bileşiklerdir. Ölü hücrelerin ciltten uzaklaştırılmasında çok tercih edilir.

vitaminc

VİTAMIN C

Askorbik asit olarak bilinen C vitamini vücut için çok gerekli, suda çözünen bir vitamindir. C vitaminini vücut üretemez, dışardan alınması gereklidir. Bugün çok çeşitli formları vardır. Sodyum Askorbil Fosfat, Magnezyum Askorbil Fosfat, Askorbil Glikozit, Askorbil Tetraisopalmitat gibi. C vitamini, çok güçlü antioksidan ve antienflamatuvar özellikleri için kullanılır. Kolajen üretimini teşvik eder, cilt bariyerini güçlendirir, Kırışıklıklar, siyah noktalar, sivilvceler ve cilt lekelerine karşı kullanılır.

vitamine

VİTAMİN E

E vitamini serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan vücut dokusunu koruyan rn önemli antioksidan bileşiklerindendir. Bilimsel çalışmalarda E vitamininin, UV ışınları ile oluşan kızarıklık, ödem, güneş yanıklarını ve cilt hasarlarını gidermekte önemli bir rol oynadığı görülmüştür Mükemmel nemlendirici etkisinden dolayı cilt yaşlanmasının görünür belirtilerinden olan cilt kırışıklıklarında, önemli bir azalma sağlar.

wheat

WHEAT PROTEIN

Bugday proteini nemlendirici özelliktedir. Ayrıca cildi sıkılaştırma, canlandırma etkileri vardır. Derin kırışıklıkları azaltcı özelliği keşfedildiğinden bu yana kozmetik ürünlerde ayrıcalıklı bir yere sahiptir.